Середа, 08.05.2024, 13:32
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Dr. Iryna PROSYMTSIV

Меню сайту
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Цікаві поради
Before / After


Instagram
Головна » 2010 » Липень » 11

Новини / Здоров'я / Червоне вино захищає від карієсу

 

Червоне вино захищає від карієсу.


Вчені з Університету Павіа (Італія) стверджують, що червоне вино благотворно діє на зуби: за їх словами, якщо випивати по склянці вина в день, можна уникнути візитів до стоматолога.

Дослідники виявили, що напій містить хімічну речовину, яка не дає хвороботворним бактеріям Streptococcus mutans прилипати до зубів і руйнувати їх. Ці бактерії грають головну роль у виникненні карієсу, переводячи сахарозу в молочну кислоту. Кисле середовище, що утворюється в роті завдяки цьому процесу, є причиною демінералізації зубів.

Відкриття було зроблене таким чином. Бактерії помістили в невелику кількість червоного вина, з якого заздалегідь була видалена алкогольна складова. Опинившись в вині, ... Читати далі »
Переглядів: 831 | Додав: Dr_IRON | Дата: 11.07.2010 | Коментарі (0)

Новини / Здоров'я / Обвітрилися губи і утворилися тріщини в куточках рота?

Обвітрилися губи і утворилися тріщини в куточках рота?

Взимку часто обвітрюються і тріскаються губи. Особливо дошкуляють заїди – хворобливі тріщини в куточках рота. План дій такий:

П`ємо вітаміни (вітамін А в олійному розчині, вітаміни С і групи В), сироп шипшини, медичні пивні дріжджі. Їмо більше овочів, молочних продуктів, ігноруємо гостре, кисле, солоне. Солодощі – в обмеженій кількості.

Йдемо до стоматолога, лікуємо карієс, знімаємо зубний камінь і проводимо професійний догляд за порожниною рота.

Якщо проблема посилюється, треба здати лабораторний зскрібок на стрептококи, стафілококи і гриби роду Candida. Якщо результат буде позитивним, доведеться пропити курс антибактеріальних або протигрибкових препаратів. Також можна здати аналіз крові на вміст вітаміну В2.
Переглядів: 863 | Додав: Dr_IRON | Дата: 11.07.2010 | Коментарі (0)

Новини / Здоров'я / Брекети і брекет-системи
4 липня, 08:02
 
Брекети і брекет-системи



Багатьох з нас не в повній мірі влаштовує власна усмішка. Для когось каменем спотикання стає колір зубів, дуже далекий від білосніжного, хтось соромиться неправильного прикусу і викривленості зубів.

Практично всім відомо, що таке брекети і для чого вони служать. В даний час це найефективніший засіб виправлення прикусу зубів. Брекет-система, встановлюється безпосередньо на зуби і сприяє їх вирівнюванню.

Яким чином вибирати брекети, яким нюансам необхідно приділяти увагу? Вибір брекетів повинен здійснюватися відповідно до складності зубної проблеми самого пацієнта, в деяких випадках конкретні брекет-системи не зможуть ефективно працювати над виправленням прикусу.

Крім того, сам пацієнт може вибрати брекети на підставі власни ... Читати далі »
Переглядів: 1754 | Додав: Dr_IRON | Дата: 11.07.2010 | Коментарі (3)

З'явився список шкідливих для зубів продуктів

Учені з Австралії провели ряд досліджень і склали список продуктів завдають шкоди зубам. Притому крім льодяників і содової до переліку потрапили продукти, які раніше вважалися корисними. Голова асоціації стоматологів Австралії доктор Філіп Сойер заявив: ворогами емалі зубів є мюслі, сік апельсина і енергетичні напої на
подобі Ред Бул. І нічого дивного в цьому немає, адже всі вони містять багато цукру і кислот. А  діти та підлітки люблять перекушувати саме цими продуктами. Тому рекомендується годувати дітей п'ять разів на день, включаючи другий сніданок і полуденок. 

Але з цим не змогла погодитися дієтолог Таніа Фіраретто. На її думку, виходячи з того, що здоров'я зубів погіршується від продуктів з підвищеним вмістом кислот і цукру, то ... Читати далі »
Переглядів: 976 | Додав: Dr_IRON | Дата: 11.07.2010 | Коментарі (0)

Апельсиновий сік погано впливає на зубну емаль
NewsMe.com.ua 8 липня 23:30

Ці продукти є найлютішими ворогами зубної емалі навіть, незважаючи на те, що традиційно вважаються дуже корисними.Про  це заявив доктор Філіп Сойєр (голова австралійської стоматологічної асоціації). У цих продуктах міститься високий відсоток цукру і кислот, тому особливо у маленьких дітей після прийому цієї їжі сильно страждають зуби.Стоматологи  знову нагадують, що найкращий захист зубної емалі-це вчасна гігієна порожнини рота. Зуби потрібно чистити не менше двох разів на день (вранці та ввечері).
Переглядів: 745 | Додав: Dr_IRON | Дата: 11.07.2010 | Коментарі (0)