Четвер, 26.06.2025, 16:52
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
|
Dr. Iryna PROSYMTSIV |
Календар |
---|
« Липень 2010 » |
Пн |
Вт |
Ср |
Чт |
Пт |
Сб |
Нд |
| | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
|
Головна » 2010 » Липень » 11 » Червоне вино захищає від карієсу
14:44 Червоне вино захищає від карієсу |
Новини / Здоров'я / Червоне вино захищає від карієсу
Червоне вино захищає від карієсу.
Вчені з Університету Павіа (Італія) стверджують, що червоне вино благотворно діє на зуби: за їх словами, якщо випивати по склянці вина в день, можна уникнути візитів до стоматолога.
Дослідники виявили, що напій містить хімічну речовину, яка не дає хвороботворним бактеріям Streptococcus mutans прилипати до зубів і руйнувати їх. Ці бактерії грають головну роль у виникненні карієсу, переводячи сахарозу в молочну кислоту. Кисле середовище, що утворюється в роті завдяки цьому процесу, є причиною демінералізації зубів.
Відкриття було зроблене таким чином. Бактерії помістили в невелику кількість червоного вина, з якого заздалегідь була видалена алкогольна складова. Опинившись в вині, Streptococcus mutans позбулися здатності прилипати до зубів і зв‘язуватися між собою, формуючи зубний наліт. Таку дію надають проантоціанідини — хімікати, багаті антиоксидантами, які містяться в шкірці ягід винограду.
Зараз дослідження продовжуються: вчені хочуть з’ясувати, чи можливо зробити витяжку проантоцианідинів і використовувати її як лікарський препарат, оскільки деякі вина містять надлишок цукру і кислот, які можуть роз'їдати зуби. В першу чергу мова йде про біле вино (особливо ріслінг). Втім, негативний вплив білого вина на зуби можна понизити, якщо закушувати його сиром, оскільки віно містить багато кальцію і підсилює ремінералізуючи властивості слини.
|
Переглядів: 883 |
Додав: Dr_IRON
| Рейтинг: 0.0/0 |
|