Четвер, 26.06.2025, 08:15
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
|
Dr. Iryna PROSYMTSIV |
Календар |
---|
« Липень 2010 » |
Пн |
Вт |
Ср |
Чт |
Пт |
Сб |
Нд |
| | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
|
Головна » 2010 » Липень » 12 » Для профілактики карієсу їжте більше суші!
15:45 Для профілактики карієсу їжте більше суші! |
Для профілактики карієсу їжте більше суші!
Васабі - це свого роду листовий гострий зелений хрін, який використовується для приготування приправи суші, має здатність запобігати розпаду зубної тканини і виникненню карієсу. Захисні функції приправи полягають у ізородановій кислоті, яка міститься в Васабі. Вона сповільнює зростання стрептококів і бактерій, які викликають зубний карієс.
Пари ізороданової кислоти, що міститься в Васабі, як відомо, мають багато інших корисних для здоров'я ефектів. Вони використовуються для профілактики раку, запобігають утворенню згустків крові і демонструють антиастматичні властивості. Крім того, Васабі має антимікробні властивості, які дозволяють японцям вживати в їжу сиру рибу разом з приправою Суші.
Васабі або Wasabia japonica, є багаторічною рослиною з сімейства хрестоцвітих, в яке входять всі види капусти. Густі стебла Васабі - основа для приготування приправи, яка використовується зазвичай з Сашимі (сирою рибою).
|
Переглядів: 785 |
Додав: Dr_IRON
| Рейтинг: 0.0/0 |
|