Субота, 04.05.2024, 23:59
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Dr. Iryna PROSYMTSIV

Меню сайту
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Цікаві поради
Before / After


Instagram
Головна » 2012 » Січень » 26 » Звідки беруться смужки в зубній пасті?
01:13
Звідки беруться смужки в зубній пасті?

Звідки беруться смужки в зубній пасті?



Ви коли-небудь замислювалися, як же наносять смуги на зубну пасту? А деякі люди навіть бояться купувати смугасті зубні пасти, щоб не думати про це.

Але це легше, ніж здається. Тюбик заповнений матеріалом-основою, фактично зубною пастою, яка зазвичай біла до певного рівня. Вище цього рівня тюбик заповнений "смугастою" масою, зазвичай червоного, синього або зеленого кольору. Обидва матеріали є досить в'язкими, щоб вони не змішувалися.


 Хитрість полягає в тому, як цим двом речовинам вдається не змішуватися при видавлюванні. Шийка тюбика зубної пасти - це не просто отвір, це свого роду подовжена трубка, внутрішня частина якої закінчується на рівні наповнення матеріалу-основи. У цій трубці є маленькі отвори ближче до шийки тюбика. Через них і потрапляє "смугаста" маса в трубку, де знаходиться основний матеріал. І при натисканні на тюбик матеріал-основа заповнює трубку і видавлюється разом зі смугастою масою назовні, при цьому не змішуючись.

На малюнку:


Nozzle - горлечко тюбика

Carrier material (toothpaste) - матеріал-основа (власне зубна паста)

Start of outlet pipe - початок виводячої трубки

Holes in outlet pipe - отвори в трубці

Striped toothpaste - смугаста паста

Деяка додаткова інформація

- Оскільки смугаста маса складає лише невелику частину від загального об'єму зубної пасти, частина трубки усередині тюбика не повинна бути занадто довгою (зазвичай кілька сантиметрів).

- Ви можете зіпсувати ефект смужок, натискаючи на тюбик дуже близько до шийки, змушуючи смуги вийти головним проходом. Або ви можете настільки сильно зім'яти тюбик, що ці дві речовини повністю змішаються.



- Компанія Lever (нині Unilever) викупила патент на технологію виробництва цих смуг з тюбика у нью-йоркського винахідника в кінці 1950-х.

- Десь на початку 1960-х років нова зубна паста, яка отримала назву 'Stripe' (по-українськи - 'смуга') з'явилася на американському ринку. Кілька років потому, в 1965 році, паста була представлена у Великобританії, а потім і в Європі. На другий рік частка продажів пасти 'Stripe' на ринку досягла 8%. Проте їй не вдалося утримати ці позиції, і кількість смугастої зубної пасти скоротилося.

- Нові проекти з виробництва зубної пасти з смугами різних форм і кольорів викликали багато суперечок серед виробників в кінці 1990-х років.

- Смуги потрібні для зорового ефекту, але вони можуть також містити різні компоненти. Наприклад, головний складник містить 'мило', червона смужка містить 'фторид', а інша може містити м'ятний аромат для 'свіжості'. Однак немає ніякої суворої потреби в розділенні цих компонентів.

http://h2g2.com/dna/h2g2/A1047836

Переглядів: 2144 | Додав: Dr_IRON | Теги: смужки на зубній пасті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar