П`ятниця, 03.05.2024, 11:08
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Dr. Iryna PROSYMTSIV

Меню сайту
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Цікаві поради
Before / After


Instagram
Головна » 2012 » Березень » 16 » Як впливає менопауза на стан зубів
00:21
Як впливає менопауза на стан зубів
                           Як впливає менопауза на стан зубів

    У період менопаузи, у жінки спостерігається зміна гормонального фону, що позначається в цілому на всьому організмі, причому не завжди сприятливо. А ви знаєте, як цей період може вплинути на стан зубів і в цілому на ротову порожнину?
                                                                

                           Вплив менопаузи на стан зубів і ясен

    Статеві гормони жінки, втім, як і чоловічі статеві гормони, відіграють значну роль у функціонуванні органів та систем, в тому числі і у функціонуванні кісткової тканини. Так як ми будемо розглядати період менопаузи, а він відноситься тільки до жіночого організму, відповідно ви дізнаєтеся, що відбувається з організмом зрілої жінки в період дефіциту статевих гормонів.

     Під час менопаузи відбувається зниження рівня естрогену, а це в першу чергу позначається на стані альвеолярної кістки і тканинах пародонту. Якщо у жінки спостерігаються запальні захворювання, пов'язані з пародонтом після настання менопаузи, в цьому можна звинувачувати дефіцит статевих гормонів переважно жіночих.

               Захворювання, що виникають в період менопаузи

     Як вже раніше було сказано, перший «удар» відчує пародонт, а значить, важко буде уникнути такого стану як пародонтит. Він характеризується змінами в тканинах ясна, які виражаються в кровоточивості ясен, постійних запальних захворювань ясен, з можливою подальшою втратою зубів.

               Остеопороз порожнини рота в період менопаузи

     Як показують дослідження, в порожнині рота, в період дефіциту гормонів, розвивається остеопороз порожнини рота, що характеризується не тільки захворюваннями пародонту, а й виникненням множинного карієсу.
    Якщо жінка спостерігає у себе розвиток множинного карієсу, до того ж відзначається підвищена стертість зубів, переважно в області шийок зуба, що характеризується підвищеною чутливістю зубів в цій ділянці, то необхідно звернутися до стоматолога. У першу чергу, лікар проведе санацію порожнини рота, що б оцінити її загальний стан, і, швидше за все, направить жінку на денситометрію. Дана процедура необхідна для того, щоб дослідити мінеральну щільність кісток.

                  Відвідування стоматолога в період менопаузи

     Перший симптом, який повинен стривожити жінку в період менопаузи - кровоточивість ясен, в цьому випадку йде мова про несприятливий стан пародонту. Такий стан - привід для відвідин стоматолога. Але це не означає, що потрібно ігнорувати щорічні планові відвідування стоматолога.
               

     Те що, період клімаксу впливає на стан зубів жінки - це не просто припущення, це доведено вченими. Період менопаузи позначається на зубах через значну втрату кальцію в цей період життя жінки. Вчені вивчили стан порожнини рота 56 жінок клімактеричного віку. Кожній з них провели терапію за допомогою біофосфонати. Але навіть така спеціальна профілактика не позбавила жінок від проблем із зубами на 100%. З цього випливає, що в такому віці, звичні заходи гігієни і профілактики хвороб зубів виявилося недостатнім для того, щоб зберегти свої зуби міцними і здоровими.
Переглядів: 1145 | Додав: Dr_IRON | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar